keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Internetin televisiotarjonta yhden osoitteen alta: Teevee.fi

Kotimaisilla televisiotoimijoilla on jokaisella omat Internet-palvelunsa, joiden kautta voi katsella televisio-ohjelmia jälkikäteen. Kuitenkin monipuolisen televisiotarjonnan löytäminen eri palveluiden avulla on melko monimutkaista ja kaikkien palveluiden seuraaminen yhtäaikaisesti varsin työlästä ja paljon aikaa vaativaa.

Apua tarjontaähkyyn ja eri palveluiden niputukseen tarjoaa hiljattain toimintansa aloittanut palvelu teevee.fi

Teevee.fi kokoaa yhteen Yleisradion, MTV:n sekä Nelonen Median eri kanavien ohjelmatiedot. Palvelu koostaa ohjelmista rakenteeltaan loogisen kartan, josta käyttäjä voi helposti valita omat suosikkiohjelmansa katseltavakseen. Palvelu tarjoaa kanavakohtaisen jaottelun lisäksi mahdollisuuden etsiä katseltavaa eri kategorioiden mukaan. Tarjolla on myös ohjelmaopas.

Mielenkiintoisimpana ominaisuutena Teevee.fi tarjoaa kuluttajalle mahdollisuuden rekisteröityä palvelun käyttäjäksi ja merkitä suosikkiohjelmansa muistiin. Palveluun voi korjautua joko Facebookin, Google-tilin tai Twitter-tilin avulla.

Kirjautumalla sivustolle saa käyttöönsä Oma Teevee -osion, jonne voi merkitä seurattavaksi juuri ne ohjelmat, jotka haluaa. Näin ollen Teevee.fi muistuttaa vain niistä ohjelmista, jotka käyttäjää kiinnostavat. Myös eri ohjelmakategorioiden listaaminen Oma Teevee -osioon on mahdollista.

Mikäli käyttäjää siis kiinnostaa esimerkiksi kulttuuri ja Ylen Kuningaskuluttaja, hän voi laittaa nämä kaksi kiinnostuksen kohdettaan Oma Teevee-osioon ja saa täten uusimmat ohjelmatiedot joko Facebookin, Twitterin tai Google-tilin kautta. Facebook-tunnukseen on mahdollisuus integroida myös toiminto, jolla Teevee.fi antaa ilmoituksen käyttäjätilin ilmoitukset -osioon aina, kun haluttu kategoria tai ohjelma päivittyy.

Kokonaisuutena Teevee.fi on hiottu ja looginen kokonaisuus heille, jotka haluavat seurata useiden eri toimijoiden televisiotarjontaa verkon välityksellä. Palvelun käyttöliittymä vaatii hieman opettelua, mutta pienen totuttelun jälkeen palvelun parhaat puolet tulevat nopeasti esiin. Palvelu löytyy osoitteesta teevee.fi

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Vanha laite uusiokäyttöön: Philips FW320C -stereosarja

Teknologia kehittyy jatkuvasti hurjaa vauhtia. Vauhdikas teknologian kehitys aiheuttaa väistämättä tilanteita, joissa vuosia sitten hankitut laitteet jäävät nurkkiin pölyttymään käyttämättöminä useamman vuoden ajaksi.

Allekirjoittaneelle kävi näin artikkelissa käsiteltävän Philips FW320C -stereosarjan kanssa. Kyseinen stereosarja jäi lähes tyystin käyttämättömäksi, kun tuli ajankohtaiseksi hankkia ESI nEar 05 -studiomonitorit.

Stereosarja ehti olemaan nurkassa pyörimässä reilun kymmenen vuoden ajan, kunnes sille löytyi hyvä käyttötarkoitus. Edellä mainittujen studiomonitorien löydettyä uusi omistaja tuli ajankohtaiseksi pohdia, kuinka toteuttaa äänentoisto esimerkiksi elokuvia katsellessa.

Harkinnassa oli etsiä käyttötarkoitusta varten esimerkiksi edulliset tietokonekaiuttimet.

Tietokonekaiuttimet jäi hankkimatta, kun selvisi, että vanha Philips FW320-stereosarja on edelleen hyvässä iskussa.

Stereosarjan ominaisuuksiin kuuluvat kolmen CD-levyn vaihtaja, AM- ja FM-virittimet, kasettidekki sekä ulkopuolisten äänilähteiden liitäntään tarkoitettu AUX-liitäntä.

Omaa käyttötarkoitustani varten valjastin minihifisarjan AUX-liitännän käyttöön yhdistämällä siihen käyttötarpeesta riippuen joko DVD-soittimen, kannettavan tietokoneen tai pelikonsolin.

Stereosarjan äänenlaatu oli varsin positiivinen yllätys vuosien jälkeen. Sarja ei pärjä äänellisesti yllä mainituille studiomonitoreille, mutta äänenlaatu riittää mainiosti esimerkiksi elokuvien ja pelien äänimaailmaa tukevoittamaan.

Digitaalisesta ekvalisaattorista johtuen kaiuttimien äänentoisto on aavistuksen verran värittynyt, mutta soinnista saa muokattua ekvalisaattorin avulla omaa korvaa miellyttävän. Myös bassokorostuskytkimen säätö auttaa huomattavasti korvaa miellyttävän äänenlaadun löytämisessä. Mitään tiettyä ohjenuoraa oikeisiin asetuksiin ei ole, kuuntelijan korva määrää laadun.

Kokonaisuutena Philips FW320C-stereosarja on positiivinen yllätys. Sarjan äänenlaatu on täysin riittävä niin uusien kuin vanhojenkin elokuvien, tv-sarjojen sekä konsoli- ja tietokonepelien äänentoistosta huolehtimaan. Juuri tämän stereosarjan saatavuudesta ei ole takeita, mutta vastaavanlaiseen käyttötarkoitukseen soveltuvia stereosarjoja voi löytää kirpputorilta tai kierrätyskeskuksista. Myös Huuto.netin tarjonta kannattaa tarkastaa.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Laadukas reportterimikrofoni: AKG D230

Erilaisia mikrofoneja on markkinoilla todella laaja valikoima. Haastattelukäyttöön suunnattuja mikrofoneja on tarjolla suhteellisen pieni määrä.

AKG tarjoaa kohtuuhintaisen vaihtoehdon haastattelumikrofoniksi. AKG:n D230 -mikrofoni on suunniteltu erityisesti haastattelukäyttöä silmällä pitäen.

AKG D230
AKG D230 on pallokuvioinen mikrofoni, jonka taajuusvaste on optimoitu taltoimaan puheen tärkeimmät osa-alueet. Mikrofonissa on lisäksi sisäänrakennettu tuulisuoja, joka mahdollistaa häiriöttömän ja puhtaan taltioinnin myös tuulisissa olosuhteissa. Mikrofoni on varustettu XLR-liitännällä.

Mikrofonin runko on todella jämäkkä ja sopii hyvin käteen. Runkoäänien vaimennus on toteutettu varsin hyvin, eikä pieni heiluminen aiheuta liiaksi häiriöitä äänityksiin.

Myyntipaketista löytyy itse mikrofonin lisäksi valmistajan logolla varustettu säilytyspussi sekä telineadapteri.


AKG D230 -mikrofonin erikoisuus piilee tehokkaassa sisäänrakennetussa tuulisuojassa. Mikrofoni peittää huminat voimakkaassakin tuulessa varsin tehokkaasti. Näin ollen AKG D230 sopii erinomaisesti haastattelukäytön lisäksi myös esimerkiksi tehosteäänien, kuten aaltojen ja linnunlaulun taltiointiin. Mikrofonin kapeahko taajuusvaste takaa, että häiriöäänet pysyvät tehokkaasti poissa.

Kokonaisuutena AKG D230 on erittäin laadukas mikrofoni niin äänialan ammattilaisille kuin videonkin parissa työskenteleville. AKG D230 tarjoaa rahoille erinomaisen vastineen. Mikrofoni on kaikilla osa-alueillaan lähes yhtä hyvä kuin reportterimikrofonien kuninkaana vuosikaudet tunnettu Electro-Voicen RE50.

Lisätietoa mikrofonista löytyy suoraan valmistajan tuotesivuilta

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Säilytysratkaisuita pienille tarvikkeille edullisesti

Ihmisille kertyy ajan mittaan runsaasti erilaisia pieniä tarvikkeita. Erityisesti ääni- ja videolaitteiden kanssa harrastuksensa tai työnsä puolesta puuhailevat ihmiset varmasti tietätävät, että nurkissa pyörii jos jonkinlaista adapteria ja kaapelia.

Adaptereiden ja kaapeleiden säilytys on ainainen ongelma. Erilaisia tarvikelaatikoita on kaupoissa varsin runsaat valikoimat.

Yksi vaihtoehto on edulliset SmartStore -säilytyslaatikot. SmartsStore -laatikoita on markkinoilla ainakin seitsemässä eri kokoluokassa. Pienimmät laatikot sopivat erinomaisesti esimerkiksi adaptereiden säilytykseen. Myös usb-muistitikut sekä pienet kaapelit sopivat laatikkoon hyvin.

Laatikon kansi on aaltoilevaa muovia, mutta itse laatikko on tasainen. Näin ollen SmartStore -säilytyslaatikkoon saa pienellä vaivalla kehiteltyä esimerkiksi väliseiniä tavaroiden paikallaan pitämiseksi.

SmartStore -laatikkoon sopii mainiosti niin toimistotarvikkeet kuin esimerkiksi audioadapteritkin. Laatikko on materiaaliltaan läpinäkyvää ja tukevaa muovia.

SmartStore -laatikon kiinnitysmekanismi on toteutettu kahdella muovisella klipsillä, jotka napsautetaan kannen sivuihin kiinni. Mekanismi kiinnittää kannen tukevasti paikalleen. Laatikko on siis helposti kuljetettavissa esimerkiksi autossa tai repussa ilman pelkoa sisällön leviämisestä.

SmartStore -laatikot ovat hyvä vaihtoehto tavaroiden kuljetukseen ja säilytykseen. Laatikot kustantavat koosta ja ostopaikasta riippuen 5-30 euroa.


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Vinkkejä sähkö- ja elektroniikkatarvikkeiden kierrätykseen

Ihmisille jää usein nurkkiin pölyttymään erilaisia elektroniikkalaitteita. Esimerkiksi vanhat matkapuhelimet ja viallisten laitteiden kaukosäätimet jäävät nurkkiin pölyttymään.


Tähän artikkeliin on koottuna linkkejä ja vinkkejä siitä, kuinka ylimääräisestä elektroniikasta pääsee helposti ja yksinkertaisesti eroon.

Mikäli laitteet ovat toimivia, erinomainen vaihtoehto kierrätykselle on esimerkiksi kirpputorilla myyminen. Mikäli kirpputorimyynti ei innosta, on vaihtoehtona Internetin useat huutokaupat, kuten Huuto.net tai Myyjaosta.com.

ATK-laitteiden kauppaaminen ja lahjoitus onnistuu hyvin esimerkiksi MuroBBS-foorumilla. Foorumilla on myös oma osastonsa tavaroiden lahjoitukselle. Myös Afterdawn.com -sivustolla on oma osastonsa tavaroiden myyntiä varten.



 Hyvänä vaihtoehtona laitteiden kierrätykselle ovat myös tarjoaminen lähipiirille. Myös kierrätyskeskukset ja kirpputorit ottavat vastaan toimivaa elektroniikkaa eteenpäin myytäväksi.

Vanhat matkapuhelinlaturit voi valjastaa muiden laitteiden virtalähteiksi
On myös hyvä muistaa, että esimerkiksi vanhat matkapuhelimien laturit ja muut muuntajat toimivat myös muiden laitteiden virtalähteinä. Osaava voi siis rakentaa esimerkiksi kesämökille tuuletuksen, joka saa virtansa matkapuhelimen laturista. Latureita voi myös yrittää kaupata tai lahjoittaa edelleen jo aiemmin mainituilla foorumeilla.

Ennen vanhan laitteen toimitusta SER-keräykseen kannattaa käydä läpi artikkelissa mainitut asiat. Näin säästetään ympäristöä, sillä toimivasta elektroniikasta kierrättyy käytännössä kaikki materiaali, mikäli laite päätyy sellaisenaan uuteen käyttöpaikkaan. Tietokone-lehdessä julkaistiin aihetta kattavasti käsittelevä artikkeli, jonka voi käydä lukemassa täältä.